• Genieten van zon, zee en strand in Ifaty
    Ifaty
  • Genieten van zon, zee en strand in Ifaty
    Ifaty

Genieten van zon, zee en strand in Ifaty

Ifaty

Aan de zuidoostkust bij Ifaty vind je mooie stranden waar je perfect kunt bijkomen van alle indrukken die je tijdens je reis opdoet. Over een hobbelige zandweg vanaf Tulear bereik je Ifaty in twee uur rijden. De weg van en naar Ifaty wordt gekenmerkt door karretjes voorgetrokken door zebu, vrouwen met lamba’s en oranje gezichtmaskers die manden op hun hoofd dragen en rieten hutjes omringd door heggen van takken.

Ifaty ligt aan een enorm koraalrif, dat zich uitstrekt van Andavadoaka in het noorden tot Itamolo in het zuiden. Het rif creëert brede en ondiepe lagunes aan de kust waar je golven in de verte ziet omslaan als een bruisende witte lijn. Overdag kun je de vangst van lokale vissers aanschouwen in hun pirogues (kano’s gemaakt uit holle boomstammen) en in de avond genieten van fraaie zonsondergangen. Ifaty is een prima locatie om je reis in Madagascar te eindigen aan het strand. Er zijn verschillende mogelijkheden qua activiteiten om je bezig te houden, zoals snorkelen, duiken en vissen en van juli tot en met september heb je zelfs de mogelijkheid om bultrugwalvissen te spotten. Dichtbij Ifaty ligt het interessante Reniala Spiny Forest, een park dat je laat kennis maken met de unieke droge vegetatie in het zuiden van Madagascar en wordt gerund door een organisatie ten behoeve van natuurbescherming. Er zijn prachtige baobab bomen te zien en vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de aanwezigheid van de velen bijzondere soorten vogels.

Aanbeveling
Voor meer exclusiviteit kun je verder naar het noorden naar het ongerepte Salary Bay, een plek met onaangetaste witte zandstranden. Een rit vanaf Tulear duurt 4 uur. Vraag ons naar de mogelijkheden.