Natuur en cultuur: de hoogtepunten van de Filipijnen

Van ruige vulkanen en enorme bergketens tot idyllische archipels met perfect tropische eilandjes, van oude Spaanse koloniale stadjes tot enorm uitgestrekte rijstterrassen. De Filipijnen kent een enorme biodiversiteit in natuurlijke rijkdom die zelfs de meest bereisde reiziger zal doen verwonderen. De bijzondere culturele historie heeft zich gemend in de hedendaagse cultuur en is tot op de dag van vandaag nog goed zichtbaar. Bekijk onze favoriete locaties en ervaringen op het gebied van natuur en cultuur in de Filipijnen en laat je inspireren voor je eigen reis op maat.

Uitgelicht

rijstterras banaue opt.jpg
Stap af van de gebaande paden en ervaar het dagelijkse leven van de vriendelijke lokale Ifugao bevolking. En dat te midden van een uniek spektakel van de grootste rijstterrassen ter wereld, gelegen in de kolossale bergketen Cordillera.

Uitgelicht

1. zicht vanaf coron island fc opt.jpg
Voor prachtige natuur ben je in de Filipijnen op het juiste adres. Ontdek de wonderschone eilanden van de Calamian Islands!

Uitgelicht

1. chocolate hills bohol fc opt.jpg
Bijzonder zowel in hun contouren als de wisseling van hun kleur. Aanschouw een wonderbaarlijke colonne van heuvels tot zover het oog reikt!

Uitgelicht

3. whale shark filipijnen fc opt.jpg
Donsol is een van de beste locaties ter wereld om walvishaaien te zien, waar je de unieke kans hebt om samen met deze zeldzame vissen te zwemmen in hun natuurlijke omgeving.

Uitgelicht

1. mt mayon fc opt.jpg
Beroemd vanwege de perfecte symmetrie van de vulkaan die vanuit de wijde omgeving te zien is. Mt. Mayon is net zo intrigerend als mooi.

Uitgelicht

1. mt pinatubo krater fc opt.jpg
Stap in de nasleep van een explosieve vulkaanuitbarsting. Het ruige landschap van Mount Pinatubo verteld zonder woorden het verhaal.

Uitgelicht

9. mt taal kratermeer.jpg
Je krijgt niet vaak de kans meerdere vulkanen in één te zien. Aanschouw dit sensationele landschap niet enkel van ver, maar grijp de mogelijkheid om de vulkaan van dichtbij te bekijken.

Uitgelicht

8. tarsier opt.jpg
Grote ogen staren je vragend aan en je wacht af wat er gaat gebeuren. Ondervind het zelf en bewonder een van de kleinste primaten op aarde van dichtbij.

Uitgelicht

2. twin lakes np negros fc opt.jpg
Een leuke plek om ongestoord rond te dwalen in een weelderige vulkanische omgeving.

Verken de ondergrondse rivieren van Palawan

Underground River National Park

Verken de ondergrondse rivieren van Palawan

Underground River National Park

Uitgelicht

1. underground river entrance fc opt.jpg
Bezoek een uniek landschap waar een bijzonder ondergronds schouwspel op je staat te wachten. Een rivier zoals geen ander, eentje die je de wereld op een andere manier laat zien.

Uitgelicht

1. vigan fc opt.jpg
Neem een kijkje in de Filipijns-Spaanse geschiedenis en bewonder schitterende architectuur. Vigan is vandaag de dag een geweldige stap terug in de tijd.