• Fianarantsoa: Een warm welkom van de inheemse Betsileo stam
    Fianarantsoa
  • Fianarantsoa: Een warm welkom van de inheemse Betsileo stam
    Fianarantsoa

Fianarantsoa: Een warm welkom van de inheemse Betsileo stam

Fianarantsoa

Fianarantsoa is na Antananarivo de grootste stad van Madagascar met een mooi historisch centrum en een vredige sfeer. Omgeven door heuvels fungeert de stad hedendaags als belangrijk academisch, administratief en religieus centrum in het land. Het charmante oude centrum in het hooggelegen stadsdeel (Haute Ville) heeft een geplaveide straat, een kathedraal en een prachtig uitzicht over Lac Anosy en de omliggende rijstvelden.

In het platteland rondom Fianarantsoa kun je in aanraking komen met de lokale Betsileo stam, een geweldige authentieke ervaring in een reis door Madagascar! De Betsileo bewonen de hooglanden tussen Fianarantsoa en Ambalavao. Ze zijn befaamd om hun technieken voor de verbouwing van rijst. Hun land wordt getypeerd door prachtige terrassen en rijstvelden met levendige groene tinten en hoge vierkante huizen opgebouwd uit rode bakstenen. Betsileo hebben een kenmerkend uiterlijk met deukhoeden en dekens die ze joviaal om hun schouders dragen. Wandel langs lokale dorpjes en door de rijstvelden, waar mannen zich bezig houden met het vee en maken van stenen voor de huizen, en vrouwen matten en hoeden weven. Kinderen houden je nieuwsgierig van een afstand in de gaten of schromen niet om van alles over je te weten te komen, in hun eigen taal weliswaar. Lunch thuis bij een lokale familie, een onvergetelijk moment voor interactie en krijg een impressie hoe een Betsileo huis er van binnen uit ziet. Beleef de vriendelijke cultuur en rijke tradities en gewoontes van de Betsileo stam!

Aanbeveling
Koop vooraf lokaal wat souvenirs in de stad voor de kinderen die je tijdens een wandeling op het platteland tegenkomt. Om te voorkomen dat ze onderling onenigheid krijgen, kun je het beste de souvenirs aan het dorpshoofd geven die het verdeelt. De dankbare glimlach van de kinderen is hartverwarmend!