• Enorme diversiteit aan zeeleven
    Réunion
  • Enorme diversiteit aan zeeleven
    Réunion

Enorme diversiteit aan zeeleven

Réunion

De onderwaterwereld van Réunion herbergt een variatie aan landschappen op verschillende dieptes. De riffen, scheepswrakken, steile kliffen en mysterieuze grotten staan garant voor geweldige duikervaringen. In het heldere water met goede zichtbaarheid bevindt zich een rijke biodiversiteit met kleurrijke harde en zachte koralen, vele soorten schaal- en weekdieren, tropische vissen en groot pelagisch leven.

Koraalduivels, steenvissen, anemoonvissen, murenen en papegaaivissen bewonen een doolhof aan vulkanische kloven. Verder de zee in vanaf de stranden vormen wanden tot wel 70 meter lengte het terrein van tonijnen, tandbaarzen, makrelen, barracuda's, adelaarsroggen, manta's en walvissen. De mooiste duiklocaties zijn geconcentreerd op de hellingen aan de lijzijde van het eiland tussen Saint Paul en Saint Pierre. Interessante plekken zijn onder andere de wrakken van Hai Hsiang en Antonio Lorenzo waar je ogen te kort komt. Een marine reservaat is hier in 2007 tot stand gebracht om het kwetsbare ecosysteem van koraalriffen te beschermen. Je kunt een bijdrage leveren aan het behoud van het ecosysteem door vrijwillig deel te nemen aan een project van het reservaat en bijvoorbeeld tijdens het duiken soorten te identificeren.

Duikseizoen
Heel het jaar door kun je goed bij Réunion duiken. Van mei tot september is de watertemperatuur rond de 22°C en van oktober tot april gemiddeld 30°C. De beste maanden om te duiken zijn van oktober tot en met begin december wanneer het piekseizoen nog niet in volle gang is en je van de duikplekken kunt genieten zonder al te veel andere duikers. De koraalriffen zijn het meest levendig van februari tot mei en een goede periode voor het spotten van walvissen is van juli tot september. Dolfijnen en schildpadden zijn het gehele jaar te zien. Afhankelijk van de stek waar je gaat duiken, ligt het gemiddelde zicht tussen 10 en 25 meter.

Duiken bij Réunion
Bekend om: biodiversiteit, wrakken, walvissen
Soort duiken: rifduiken, macroduiken, stromingsduiken, wandduiken, nachtduiken
Zicht: tussen de 10 en 25 meter
Level: beginner tot gevorderd
Aantal duikstekken: meer dan 30
Toegankelijk vanaf: Saint Gilles les Bains, Saint Leu, Etang Sale (de duikstekken zijn maximaal 25 minuten varen)

Aanbeveling
Het warme water en de ondiepe riffen maken van Réunion ook een perfecte plek om te leren duiken, bijvoorbeeld bij de duikstek Le Jardin des Kiosques. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.