• Een onontdekt tropisch paradijs
    Pulau Mataking
  • Een onontdekt tropisch paradijs
    Pulau Mataking

Een onontdekt tropisch paradijs

Pulau Mataking

Pulau Mataking is gelegen aan de oostkust van Sabah en bestaat uit twee perfect kleine tropische eilandjes omringd door kleurrijke riffen. Voordeel van Pulau Mataking is dat naast duiken dit een perfecte bestemming is om te snorkelen of heerlijk te luieren op het parelwitte zandstrand dat zich geheel uitstrekt om het eiland heen. Een ideale bestemming om je rondreis in Maleisië af te sluiten.

Op het eiland bevindt zich één resort met een goede duikschool waar je snel een welkom gevoel zult hebben. Pulau Mataking en de omliggende kleine eilandjes kennen in totaal 11 verschillende riffen met meer dan 30 verschillende duikstekken. Elke duikstek heeft wel iets unieks te bieden. Waar veel duikstekken vooral prachtig macroleven tonen (waaronder de Orang Utan krab), kom je ten noorden van het eiland regelmatig mantaroggen, adelaarsroggen en enkele soep- of karetschildpadden tegen. Met de verschillende condities die je aantreft, is Pulau Mataking een ideale duikbestemming voor de beginnende als voor de gevorderde duikers. Door de eenvoudige condities rondom het eiland zijn nachtduiken ook erg populair en is het een ideale bestemming om je PADI duikbrevet te halen. Ook worden er duiktrips georganiseerd naar het spectaculaire Pulau Sipadan.

Onze favoriete duikstek
Niet te missen is het wrak ten westen van het eiland. Pulau Mataking biedt als eerste duikbestemming ter wereld een onderwater postkantoor waar je een kaartje in een speciale onderwater envelop op de brievenbus kunt doen. Zo krijgt je kaartje uit Maleisië wel een heel bijzonder verhaal!

Duikseizoen
Duiken kan bij Pulau Mataking het gehele jaar rond met de beste condities in de periode tussen april en december. Het zicht varieert van 15 tot 30 meter, afhankelijk van de weercondities zijn er bij het noorden van het eiland soms erg sterke stromingen.

Duiken bij Pulau Mataking
Bekend om: Macro duiken, diversiteit
Soort duiken: kantduiken, rifduiken, stromingsduiken
Zicht: Tussen de 15 en 30 meter
Level: Beginner tot gevorderd
Aantal duikstekken: 32
Toegankelijk vanaf: Pulau Mataking – The Reef Dive Resort

Deze highlight komt voor in de volgende voorbeeldreizen: