• Een onaangetast regenwoud vol primaten
    Kibale National Park
  • Een onaangetast regenwoud vol primaten
    Kibale National Park

Een onaangetast regenwoud vol primaten

Kibale National Park

In het westen van Oeganda nabij Fort Portal ligt Kibale National Park, een mooi gevarieerd ecosysteem van grasland, moeras en een tropisch regenwoud dat een grote diversiteit aan bijzondere flora en fauna herbergt. Kibale National Park is bovenal dé plek voor het maken van een chimpansee trekking tijdens een Oeganda reis!

Lopend door het regenwoud met enorme vijgenbomen kun je chimpansees zien slingeren door de boomtoppen, luieren op de takken, zoeken naar eten op de grond of in het bladerdak en hoor je ze luid schreeuwen. Een trekking is een leuke en avontuurlijke jungle ervaring! Ook is mogelijk om wandelingen overdag en in de avond te maken om andere wonderen van het regenwoud te ontdekken en de lokale gemeenschap te leren kennen. De paden in het park zijn goed te bewandelen. Het onaangetaste regenwoud van Kibale staat bekend om de grootste variëteit aan primaten ter wereld. Er zijn maar liefst 13 soorten te vinden, waaronder de zwartwitte franjeaap, blauwe meerkat, roodstaartmeerkat, rode fanjeaap, l’Hoëstmeerkat en grijswangmangabey. Verder komen er ook zoogdieren voor zoals de bosolifant, reuzenboszwijn, Afrikaanse civetkat en de bosbok, en een verscheidenheid aan vlinders en vogels zoals de reuzentoerako en grijze roodstaartpapegaai. Houd je ogen goed open tijdens een wandeling, want je kunt van alles tegenkomen. Een bezoek aan Kibale National Park is een ervaring in de natuur om niet snel te vergeten!

Aanbeveling
Grenzend aan Kibale National Park ligt het fascinerende Bigodi Wetland Sanctuary, opgezet en gemanaged door een lokale organisatie om de flora en fauna van het Magombe moeras te beschermen. Doordat in dit park de vegetatie meer open is, kun je hier beter primaten zien (geen chimpansees). Tijdens je zoektocht naar chimpansees in Kibale National Park kom je namelijk niet altijd andere primaten tegen. Daarnaast is het mooie landschap van Bigodi Wetland Sanctuary een uitstekende locatie om vogels te spotten. Zeker de moeite waard!