• Dumaguete: Beste locatie voor macro fotografie
    Dumaguete
  • Dumaguete: Beste locatie voor macro fotografie
    Dumaguete

Dumaguete: Beste locatie voor macro fotografie

Dumaguete

Macrofotografen zullen hun hart kunnen ophalen bij de duiklocaties van Dumaguete en Dauin. Door de vulkanische oorsprong van het eiland Negros, bieden de riffen in de wateren rondom het eiland een uiteenlopend tafereel van flora en fauna.

De rijke riffen rondom de zuidkust van Negros behoren tot een beschermd natuurgebied en zijn perfect voor het bestuderen van al het kleine spul, en maakt het absoluut perfect voor macrofotografie. Tijdens een gemiddelde duik zie je gemakkelijk 10 soorten naaktslakken, zeepaardjes, fluitvissen, hengelaarvissen en tal van ander klein bijzonders. Naast de 18 duiklocaties voor de kust van Dumaguete is ook het wereldberoemde Apo Island bereikbaar op slechts 1,5 uur varen. De betere duikresorts organiseren dagtochten naar Apo Island, wat tevens een leuke dagtrip is voor niet-duikers.

Onze favoriete duikstek
Als duiker zul je niet snel verveelt raken in Dumaguete. Elke duikstek doet je versteld staan van de rijkdom aan diversiteit van het macroleven. De eenvoudige duikcondities geven je de beste mogelijkheden om perfecte plaatjes onder water te schieten. Onze beste duikervaringen (en daarmee ook de beste foto’s) hebben we gehad bij Dauin Norte en Dauin Sur. Maar een dagtrip naar Apo Island is absoluut niet te missen tijdens je verblijf in Dumaguete.

Duikseizoen
Duiken in Dumaguete is het gehele jaar goed mogelijk. Met het typische regenseizoen van mei tot september en het droge, koelere seizoen van november tot maart. Zicht varieert van 10-40 meter afhankelijk van het weer, stromingen en het seizoen. De gemiddelde zeetemperatuur ligt rond de 28°C.

Duiken bij Dumaguete
Bekend om: macrobiodiversiteit
Soort duiken: rifduiken, wandduiken, nachtduiken
Zicht: Tussen de 10 en 40 meter
Level: Beginner tot gevorderd
Aantal duikstekken: 18 duikstekken voor de kust, 11 duikstekken bij Apo Island
Toegankelijk vanaf: binnen enkele minuten per boot of vanaf de kant