• Duiken naar historische wrakken en bijzonder macroleven
    Pasikuda
  • Duiken naar historische wrakken en bijzonder macroleven
    Pasikuda

Duiken naar historische wrakken en bijzonder macroleven

Pasikuda

Het ongerepte Pasikuda ligt aan de oostkust van Sri Lanka en staat voornamelijk bekend om de fraaie zandstranden en het diverse onderwaterleven. Naast de pracht en praal op het land tref je onder water een geweldig decor aan van divers zeeleven, wrakken en koraal. Pasikuda is één van de beste plekken in het oosten voor snorkel- en duikliefhebbers tijdens jouw Sri Lanka duikreis.

Duik over uitgestrekte kortaaltuinen die bewoond worden door koraalvlinders, maanvissen en anemoonvissen. Met wat geluk word je tijdens de duik vergezeld door pijlstaartroggen. De riffen bij de kust bieden gemiddeld een zicht van 10 tot 15 meter, terwijl de riffen van de kust af een zicht kunnen bieden tot 25 meter.

In Pasikuda zijn verscheidene duikstekken die geschikt zijn voor elk type duiker; van de beginnende tot aan technische duiker. Veel duikstekken zijn relatief ondiep met een diepte van 10 tot 15 meter. Ook voor de iets meer avontuurlijke duiker zijn er tal van mogelijkheden. Naast macroduiken kun je fraai pelagisch zeeleven aanschouwen, afgewisseld met fascinerende wrakken. Kies voor een wrakduik naar een Brits tankschip of een groot stoomschip. Naast restanten tref je hier 4 grote ketels en een reusachtige propeller aan.

Duikseizoen
Over het algemeen ervaar je goede duikcondities van mei tot oktober, waarbij mei en juni als beste maanden worden beschouwd. De zee is dan rustig en er is goed zicht. Watertemperaturen liggen gemiddeld rond de 28°C met koelere stromingen in juli en augustus. Afhankelijk van de duikstek varieert het gemiddelde zicht tussen de 10 tot 25 meter. Tussen oktober en december trekt de noordoostmoesson over Pasikuda. Hierdoor is de zee vaak wild waardoor de duikcondities niet optimaal zijn.

Duiken in Pasikuda
Aantal duikstekken: 10
Zicht: 10 tot 25 meter
Bekend om: Biodiversiteit, macroleven, wrakduiken, pelagisch zeeleven
Gemiddelde temperatuur water: 28°C
Soort duiken: Bootduiken, wrakduiken, rifduiken, nachtduiken, macroduiken
Level: Beginner tot gevorderd
Gemiddelde stroming: Matig (sommige stekken van de kust kunnen een sterkere stroming hebben)

Aanbeveling
Maak je een duikreis door Sri Lanka? Overweeg dan ook eens om Trincomalee op te nemen in je reis. Trincomalee biedt uitstekende duiklocaties voor de beginnende tot ervaren duiker. Kies voor een duik of snorkelexcursie naar Pigeon Island. Een toegankelijke duikstek waarbij je op zoek kunt gaan naar kleine rifhaaien en schildpadden.

Of combineer je Sri Lanka rondreis met een bezoek aan de Malediven. Een paradijs voor snorkel- en duikliefhebbers!

Deze highlight komt voor in de volgende voorbeeldreizen: