• Duiken met zeekoeien en bij oorlogswrakken
    Busuanga
  • Duiken met zeekoeien en bij oorlogswrakken
    Busuanga

Duiken met zeekoeien en bij oorlogswrakken

Busuanga

Het piepkleine Dimakya Island is met een idyllisch wit zandstrand, helderblauw water en diverse onbewoonde tropische eilandjes in de omgeving een lust voor het oog. Deze ware pracht vind je ook onder het wateroppervlak. Alleen al bij het waanzinnig mooie huisrif van het eiland zul je dagen zoet zijn.

Elke duik laat bijzondere kleine schepsels zien, waar bovendien de divemasters soms in de boeken moeten duiken voor een referentie, en zelfs die boeken bieden niet altijd het antwoord op wat je nu exact hebt gespot. Het huisrif is vanaf het strand te benaderen, waar je eerst over zeegrassen duikt. Kijk uit naar de karetschildpadden en als je geluk hebt spot je de zeldzame zeekoe (dugong), die in de wateren rondom Busuanga leeft. Langzaam nader je het ondiepe rif waar je soms wel tientallen minuten zoet bent op enkele vierkante meters door de enorme biodiversiteit die je hier aantreft. Een aanrader zijn de nachtduiken bij het huisrif waar parende mandarijnvissen zich voorzichtig tonen en soms een coral cat shark. Op diverse duikstekken bij omliggende eilanden tref je dezelfde overvloed aan biodiversiteit, met sepia’s, inktvissen, zeepaardjes, stekelroggen en naaktslakken in de mooiste kleuren. Het enige resort op het eiland, het Club Paradise Resort met bijbehorende duikschool, organiseert geregeld bijzondere duiktrips naar de wrakken van Coron, of zelfs naar Apo Reef National Park en het imposante Barracuda Lake op Coron Island. Ook zijn er dagtrips waar je met een boot op zoek gaat naar de zeekoe in de wateren rondom het eiland. Voor de reiziger die houdt van afwisseling in het duiken, in combinatie met een uitstekende strandbestemming, is Dimakya Island een geweldige bestemming voor je reis in de Filipijnen.

Onze favoriete duikstek
De veelzijdigheid en het gemak van het huisrif maakt deze duikstek ideaal om optimaal te genieten van het onderwaterleven. Doordat het huisrif tot een diepte gaat van ongeveer 18 meter, stap je geregeld pas na anderhalf uur het water weer uit. Perfect voor macrofotografie en het op eigen gelegenheid bestuderen van het onderwaterleven. Het nabij gelegen Turtle Island biedt ook mooie duiken, waarbij je een grotere kans hebt op het bezoek van een zeekoe.

Duikseizoen
Duiken kan het gehele jaar door met uitstekende condities. Watertemperaturen schommelen jaarrond tussen de 28°C en 31°C en het zicht varieert per duikstek tussen de 10 en 25 meter.

Duiken bij Busuanga
Bekend om: Zeekoeien, macrodiversiteit, Japanse oorlogswrakken
Soort duiken: kantduiken, rifduiken, nachtduiken, wrakduiken
Zicht: Tussen de 10 en 25 meter
Level: Beginner tot gevorderd
Aantal duikstekken: 9 duikstekken binnen 20 minuten varen
Toegankelijk vanaf: Dimakya Island