• Duiken met walvissen bij Nosy Be
    Nosy Be
  • Duiken met walvissen bij Nosy Be
    Nosy Be

Duiken met walvissen bij Nosy Be

Nosy Be

De onderwaterwereld in de archipel van Nosy Be is zelfs voor duikers een onontdekte schatkamer en biedt kleurrijke koraaltuinen en uitdagende stekken. Gelegen in het noordwesten van Madagascar bieden riffen bij Nosy Tanikely, Nosy Komba, Nosy Iranja en Nosy Sakatia geweldige duikmogelijkheden met een enorme biodiversiteit.

Langs rotswanden, wrakken, harde en zachte koralen begeven zich tandbaarzen, koffervissen, naaktslakken, zeepaardjes, anemoonvissen, trekkervissen, geelvintonijnen, barracuda’s en adelaarsroggen. Ook zijn schildpadden, dolfijnen, haaien en manta’s geziene gasten. In de maanden juli en augustus doen bultrugwalvissen de bestemming aan en heb je de kans op een ontmoeting van dichtbij met een van de grootste zoogdieren op aarde! Ongeveer 15 duikstekken zijn binnen een uur varen vanaf Nosy Be te bereiken. Een greep uit de mogelijkheden zijn Black Coral, Manta Point, Gorgones, Sakatia Grotto en Camel Reef.

Duikseizoen
Rondom Nosy Be kan heel het jaar goed worden gedoken met een watertemperatuur die schommelt tussen 27°C en 30°C. De beste maanden om te duiken zijn van april tot en met december. In juli en augustus kan het hard waaien. Afhankelijk van de stek waar je gaat duiken, ligt het gemiddelde zicht rond de 15 meter. De beste periode voor bultrugwalvissen is in juli en augustus en voor walvishaaien en manta’s van oktober tot en met december.

Duiken rondom Nosy Be
Bekend om: macroleven, diversiteit, walvissen
Soort duiken: rifduiken, wandduiken, wrakduiken, nachtduiken
Zicht: 15-30 meter
Level: Beginner tot gevorderd
Aantal duikstekken: 15
Toegankelijk vanaf: Nosy Be, Nosy Komba, Nosy Sakatia

Aanbeveling
Andere fenomenale duikplekken zijn te vinden bij de Mitsio Archipelago en Radama Archipelago. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.