Volg ons

Duiken bij onaangetaste riffen met de Atlantis Azores

Manila

Combineer je rondreis door de Filipijnen met een reis per luxe liveaboard langs de mooiste duikstekken van het land. De Atlantis Azores combineert luxe accommodatie aan boord, excellente service en routes langs de meest bijzondere duiklocaties in de Filipijnen.

Atlantis Azores

De Atlantis Azores zette sinds de start een nieuwe standaard in liveaboards. Het luxe jacht van 35 meter lengte biedt verblijf aan maximaal 16 gasten. Het jacht kent uitgebreide faciliteiten voor duikers, comfortabele hutten en diverse extra faciliteiten waaronder een zonnedek met loungezittingen, een hot tub, eetkamer en diverse zitgelegenheden verspreid over de boot. Ook is er een zwemdek met zoetwater douches.

Duiken in comfort Een ruim opgezet dek aan de achterzijde van de jacht biedt de mogelijkheid om in alle comfort jezelf gereed te maken voor de duik. De duiken worden uitgevoerd vanaf zodiacs, waarbij het enkele minuten varen is naar de duikstek. Dagelijks worden er vijf duiken gemaakt. Nitrox is ten alle tijden aanwezig, alsmede de mogelijkheid om diverse cursussen te volgen bij de goed opgeleide instructeurs. Op de Atlantis Azores is een uitgebreide camerastelling voor fotografen aanwezig.

Eten en Drinken Atlantis staat bekend voor een fantastische keuken, waar Filipijnse als internationale gerechten op voortreffelijke wijze worden bereidt en voorgeschoteld. De chefkok serveert vier maaltijden per dag, en daarnaast zijn er de gehele dag snacks en drankjes ter beschikking in de bar. Al het eten en drinken zijn inbegrepen tijdens de reis.

Verblijf Er zijn in totaal 8 kamers met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed, gelegen op het benedendek. De kamers zijn voorzien van een eigen toilet en douchecabine. De suite biedt extra opbergruimte en een apart bureau met raam.

Ontspanning Dagelijks worden presentaties gegeven over de duikstekken die komen gaan, of de mooiste foto’s van de dag worden gepresenteerd. Ook is er een selectie aan films, boeken en magazines verkrijgbaar. Cursussen voor onderwaterfotografie alsmede dagtrips over land behoren ook zeker tot de mogelijkheden. Toegang tot internet is mogelijk, afhankelijk van de ontvangst.

Routes van de Atlantis Azores

Bohol Safari
Duur: 7 nachten
Periode: januari, februari, juni t/m december
Vertrek vanuit Dumaguete op Negros en start de eerste duikdag op Sumilon, ten zuiden van Cebu. Vervolgens wordt doorgevaren naar Bohol, waar je in de komende dagen de beste duikstekken van dit gebied bezoekt. Cabilao Island, Balicasag Island, Pamilican Island en diverse duikstekken bij Panglao Island staan hier op het programma. De laatste dag worden de populairste duikstekken van Siquijor bezocht, voordat de Azores terugvaart naar Dumaguete.

Tubbataha Reefs
Duur: 7 nachten
Periode: maart t/m juni
Vertrek vanuit Puerto Princesa richting de Tubbataha Reefs. Gedurende zeven dagen wordt dit enorme rif van 34km2 aangedaan. De start is op het Noord Atol, waarna via de oostelijke zijde richting het Zuid Atol wordt gevaren om zo via de zuidzijde de riffen te passeren terug naar de noordzijde.

Malapascua
Duur: 7 nachten
Periode: december t/m februari (operationeel vanaf eind 2014)
Vertrek vanaf het noorden van Cebu richting de eerste en direct meest beroemde duikstek; Monad Shoal, op zoek naar de zeldzame voshaaien, mantaroggen en adelaarsroggen. De reis vervolgt naar Gato Island waar macroleven in overvloed aanwezig is, evenals diverse rifhaaien. Het Dona Marilyn wrak biedt een bijzondere duik naar het passagiersschip dat in 1988 tijdens een tyfoon zonk. Vervolgens keer je terug naar Monad Shoal en Kemod Shoal voor nog meer pelagisch zeeleven. De laatste dag wordt Calanggaman Island aangedaan, een idyllisch klein eiland voor de kust van Leyte, bedekt met poederwit zand en omringd door een rijk rif dat aan de zuidzijde stijl naar beneden gaat. Geniet in de middag van het prachtige strand van het eiland.

Overige routes

Op aanvraag zijn ook 10 of 12-daagse duiksafari’s beschikbaar door de Visayas. Meer informatie over de liveaboard, routes en beschikbaarheid is op te vragen bij een van onze reisspecialisten.