• Dompel onder in Spaans erfgoed
    Vigan
  • Dompel onder in Spaans erfgoed
    Vigan

Dompel onder in Spaans erfgoed

Vigan

Als voormalig handelshaven tussen Azië en Europa heeft Vigan zich tot een uitzonderlijk goed bewaarde Spaanse koloniale stad gevormd. Deze 16-eeuwse stad gelegen in de Ilocos regio in Noord Luzon is niet voor niets opgenomen op de lijst van Unesco Werelderfgoed.

Als je over de keien straten loopt, en paard en wagen raast aan je voorbij, voel je dat je getuige bent van iets aparts. Leef jezelf uit met het maken van een traditionele kruik in een pottenbakkerij, proef lokale gerechten, bezichtig prachtige koloniale herenhuizen en grandioze kathedralen en musea, stap in een ‘kalesa’ om per paard en wagen de stad te verkennen of stap gewoonweg terug in de tijd in één van de 187 fraai onderhouden monumentale gebouwen. En als in de avond de lantaarns in de smalle straten oplichten, valt er een sfeer van romantiek over de stad heen. Vraag ons naar de mogelijkheden om een speciale activiteit in de stad te regelen.

Aanbeveling
Neem een drankje in een van de cafés langs Calle Crisologo in de avond. De koloniale huizen en het gedempte licht van de antieke straatlampen geven een bijzondere ambiance.