• Dompel onder in een idyllisch dierenrijk
    Queen Elizabeth National Park
  • Dompel onder in een idyllisch dierenrijk
    Queen Elizabeth National Park

Dompel onder in een idyllisch dierenrijk

Queen Elizabeth National Park

Gelegen op de evenaar en grenzend aan de Rwenzori Mountains en Lake Edward bevindt zich Queen Elizabeth National Park, een van de meest veelzijdige parken van Oeganda met een enorme biodiversiteit en mooie panoramische vergezichten. Terecht een hoogtepunt in je Oeganda reis vanwege alle pracht en praal! Het weidse landschap wordt gekenmerkt door savannes, schaduwrijke bossen, grasland en kratermeren. Een perfect leefgebied voor een weelde aan fauna.

Tientallen soorten dieren zijn aanwezig, zoals de olifant, buffalo, Oeganda kob, waterbok, leeuw, hyena, nijlpaard en krokodil. Verder kent het park een spectaculaire diversiteit aan kleurrijke vogels, wat het een paradijs voor vogelliefhebbers maakt. Ook komen er chimpansees voor in de groene kloof van de Kyambura Gorge. Avontuurlijke game drives vinden plaats in het noordoosten van het park ten noorden van het Kazinga kanaal, omdat het daar een open savanne is. Vooral in de ochtend is het aanzicht van de hangende nevel en gouden gloed over de vlakte, terwijl Oeganda kob mannetjes om de vrouwtjes vechten, een mooi tafereel. In de Ishasha sector, het zuidelijk deel van het park, kun je zelfs boomklimmende leeuwen spotten die zich in grote vijgenbomen begeven! Een andere fantastische ervaring is een boottocht over de Kazinga Kanaal, dat Lake George met Lake Edward verbindt en waar honderden nijlpaarden vertoeven. Allerlei wild komt naar de oevers van de rivier om te drinken en liggen krokodillen op de uitkijk. Vanwege de locatie van Queen Elizabeth National Park is het goed te combineren met een bezoek aan Bwindi Impenetrable en Kibale National Park, en komen alle sensationele facetten van Oeganda in een rondreis aan bod.

Aanbeveling
De uitgebreide culturele geschiedenis in het gebied maakt Queen Elizabeth National Park ook een geschikte plek om lokale gemeenschappen te bezoeken en te genieten van lokale dans en muziek.

Andere parken waar je goed een safari kunt maken, zijn Murchison Falls National Park, Lake Mburo National Park of Kipedo Valley National Park.