• Dimakya Island; Paradijs aan het eind van de wereld
    Busuanga
  • Dimakya Island; Paradijs aan het eind van de wereld
    Busuanga

Dimakya Island; Paradijs aan het eind van de wereld

Busuanga

Tijdens je tocht naar Dimakya Island toe merk je al dat je steeds verder van de bewoonde wereld raakt. De wegen worden slechter zodra je de omgeving van Coron stad verlaat. De dorpjes worden kleiner en primitiever naarmate je verder het land in trekt. De weidse vlaktes en heuvels kenmerken het rurale leven van dit gebied, waar de kinderen je maar al te graag tegemoet rennen om een klein moment met je te delen.

Dimakya Island is gelegen voor de kust van Busuanga, in het uiterste noorden van Palawan. Dit ongelooflijk mooie eiland, de omliggende eilanden en de onderwaterwereld zullen bij een bezoek zeker zorgen voor een mooie herinnering waar je nog lang met een glimlach aan zult terugdenken. Naast de absolute schoonheid van de omgeving is het eiland een ware parel omringd door een 700m zonovergoten zandstrand. Het eiland is een broedplaats voor schildpadden en het enorme huisrif van het eiland is misschien wel de beste snorkellocatie van het land. Het zal je niet ontgaan hoe rijk en divers het rif is dat direct voor het witte zandstrand is gelegen. Ga op zoek naar de schildpadden die vaak rusten op de koralen. Tegen het wateroppervlak zwemmen enkele grote barracuda’s en aan de rand van het rif tref je vaak enorme scholen sardientjes waar grote horsmakrelen op jagen.

Op het eiland huisvest het Club Paradise Resort, dat verspreid over het eiland diverse cottages en kamers biedt. In 2016 zijn de verschillende faciliteiten en kamers voor een groot deel gerenoveerd, waardoor het verblijf hier zeker comfortabel is geworden. Kies voor Dimakya Island als je op zoek bent naar een bijzondere locatie om je reis in Filipijnen in rust af te sluiten en je je prima kunt vermaken op een perfect strand met geweldig huisrif. Maar ook voor iets actievere mensen zijn er mogelijkheden. Het resort biedt verschillende excursies in de omgeving en je kunt per kajak enkele verborgen strandjes van het eiland verkennen. Ook zijn er dagtrips waar je met een boot op zoek gaat naar de zeekoe in de wateren rondom het eiland. Op het eiland leven duizenden vleerhonden, die bij zonsondergang het eiland verlaten op zoek naar fruit op het vasteland. Deze kleine exodus zorgt voor een mooi spektakel bij een ondergaande zon.

Aanbeveling
Combineer je verblijf op Dimakya Island met een bezoek aan Coron. Als je graag duikt kun je in deze omgeving ook erg mooie rifduiken maken met de duikschool van het resort. Daarnaast zijn er diverse scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog waarvan er enkele per boot te bereiken zijn. Lees hier meer informatie over duiken in Coron.

Deze highlight komt voor in de volgende voorbeeldreizen: