• De vulkaan met een veelbesproken verleden
    Mount Pinatubo
  • De vulkaan met een veelbesproken verleden
    Mount Pinatubo

De vulkaan met een veelbesproken verleden

Mount Pinatubo

Ten noorden van Manila ligt de beruchte vulkaan Mount Pinatubo. Na honderden jaren van rust heeft de vulkaan zich met een verwoestende uitbarsting in 1991 op de kaart gezet. Met asregens en hete modderstromen als gevolg is het omliggende gebied in een klap veranderd in een ruig landschap van verharde lavastromen, dalen en ravijnen.

Mount Pinatubo leent zich uitstekend om zonder al te veel moeite en tijd een vulkaan te verkennen. De top ligt op een hoogte van 1450 meter. Halverwege de berg word je afgezet en klim je de rest van de route eenvoudig omhoog naar de krater. Tijdens de klim kun je een stop maken bij een dorp van de inheemse Aeta stam en de lokale bewoners ontmoeten. Vanaf de krater heb je een geweldig uitzicht over het turkooizen kratermeer en besef wat je al snel wat voor enorme impact de uitbarsting heeft gehad. Na afloop van de klim is het mogelijk om een spa van vulkanisch modder te ondergaan en tot rust te komen in Pinatubo Spa Town. Naast Mount Pinatubo kun je in een reis door de Filipijnen ook andere vulkanen bezoeken waaronder Mt. Mayon of Taal Volcano. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Aanbeveling
In de morgen zijn over het algemeen de weersomstandigheden het meest gunstig om Mount Pinatubo te bezoeken. Het komt voor dat in de middag het weer omslaat, wat het lastig maakt om de vulkaan te beklimmen. Met wat kennis van de geschiedenis van Mount Pinatubo word je ervaring nog treffender.