• De terugkeer van orang-oetans in de natuur
    Sepilok
  • De terugkeer van orang-oetans in de natuur
    Sepilok

De terugkeer van orang-oetans in de natuur

Sepilok

Het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre is in 1964 opgezet om gewonde en verlaten orang-oetans te rehabiliteren voor een terugkeer in de natuur. Het centrum ligt in het Kabili Sepilok Forest Reserve en geeft je een unieke mogelijkheid om orang-oetans in hun natuurlijke omgeving te zien. Hier leren ze de vaardigheden om op zichzelf te kunnen overleven, een langdurig proces.

Twee keer per dag, in de ochtend en de middag, worden ze gevoerd. Het voederen trekt ook de aandacht van langstaart makaken die je dan kunt spotten. Het is een bijzonder spektakel om de orang-oetans van dichtbij te aanschouwen, een niet te missen ervaring tijdens een reis door Borneo! Het centrum is een uitstekend punt om meer over de dieren te leren. Daarnaast kunnen avonturiers de interessante wandelpaden door het dichte mangrovebos verkennen.

Aanbeveling
Het Sepilok rehabilitatiecentrum heeft een interessant adoptieprogramma. Dit programma geeft je de kans om een orang-oetan te adopteren en daarmee te ondersteunen in zijn rehabilitatie. Het centrum houd je twee keer per jaar op de hoogte van de vorderingen. Een leuk initiatief!