Volg ons

De Chocolate Hills van Bohol

Bohol

Volgens een van de legendes zijn het de tranen van een grote reus die rouwt om zijn geliefde, een andere legende vertelt over een ruzie tussen twee reuzen die met grote rotsen naar elkaar gooiden. Een exacte verklaring voor de oorsprong van de Chocolate Hills is er nog niet, waardoor deze grasheuvels net zo bijzonder als mystiek karakter hebben.

In totaal zijn er maar liefst 1776 verschillende heuvels, variërend tussen de 30 en 120 meter hoogte en verspreid over een oppervlakte van 53 km2. In de droge maanden maart tot juni kleuren de grassen op de heuvels chocoladebruin waardoor het landschap lijkt op eindeloze rijen van ‘Chocolate Kisses’, een soort negerzoenen. Maar ook in groene staat bieden de Chocolate Hills adembenemende vergezichten.

Aanbeveling

Bohol is een fantastisch mooi eiland en wordt helaas vaak alleen maar aangedaan als strandbestemming. Bohol en de Chocolate Hills moet je niet alleen zien, maar ook beleven! Een absolute aanrader is om per mountainbike door de Chocolate Hills te fietsen en zo Bohol te beleven op een unieke manier. Informeer bij een van onze specialisten naar de mogelijkheden voor jouw reis op maat naar Bohol!

Deze highlight komt voor in de volgende voorbeeldreizen:

Classic Philippines17-daagse individuele rondreis Filipijnen
v.a. € 2795
Bohol & Palawan15-daagse individuele rondreis Filipijnen
v.a. € 2595
Borneo & Philippines22-daagse individuele rondreis Borneo en Filipijnen
v.a. € 2775
Enchanting Visayas15-daagse individuele rondreis Filipijnen
v.a. € 1945
Hidden Gems19-daagse individuele rondreis Filipijnen
v.a. € 2250
Visayas Islandhopping21-daagse individuele rondreis Filipijnen
v.a. € 1995
Philippine Experience18-daagse individuele rondreis Filipijnen
v.a. € 2850