• Calamian Islands: Ongerepte droomeilanden wachten om ontdekt te worden
    Calamian Islands
  • Calamian Islands: Ongerepte droomeilanden wachten om ontdekt te worden
    Calamian Islands

Calamian Islands: Ongerepte droomeilanden wachten om ontdekt te worden

Calamian Islands

Wie voet zet op deze eilanden in het noorden van Palawan zal snel beseffen dat dit zonder twijfel een van de mooiste gebieden op aarde moet zijn. De Calamian Islands bestaan uit vier hoofdeilanden; Busuanga, Coron, Caluit en Culion die tezamen met tientallen omringende eilandjes een overweldigende indruk op je zullen maken.

Onbeschrijflijk mooie vergezichten over dramatische kliffen die afdalen in kraakhelder water, turkooizen binnenmeren waar je heerlijk kunt zwemmen (ga hier vroeg in de morgen naartoe!) en prachtig witte zandstranden, sporadisch bedekt met een verlaten bamboe hutje. De Calamian Islands bieden ook uitstekende duikmogelijkheden waaronder Japanse oorlogs- en cargowrakken rondom Coron en Busuanga, het duiken met zeekoeien bij Dimakya Island en het beroemde Barracuda Lake op Coron.

Aanbeveling
Onze favoriete bestemming in Noord Palawan is Club Paradise Resort op het kleine Dimakya Island, ten noorden van Busuanga. Het eiland heeft een perfect zandstrand en een prachtig huisrif dat zowel voor snorkelen als duiken zeer geschikt is. De wateren rondom Dimakya Island worden bewoond door de zeer zeldzame zeekoe. Combineer de laatste dagen van je Filipijnen reis met wat luie stranddagen en een enkele actieve dagtocht door de binnenlanden van Busuanga!