Natuur en cultuur: de hoogtepunten van Borneo

Wie aan Borneo denkt, denkt aan dik begroeide regenwouden, de orang-oetan en de neusaap. Borneo heeft zoveel meer mooie natuurgebieden dan ongerepte regenwouden, zoals de grotten van Mulu National Park, de pracht van Mount Kinabalu of de nevelwouden van de Crocker Range. Ook de cultuur van Borneo kent wellicht net zo´n diversiteit als de natuur. Bekijk onze favoriete locaties en ervaringen op het gebied van natuur en cultuur in Borneo en laat je inspireren voor je eigen reis op maat.

Uitgelicht

1 jungle bako national park opt.jpg
Het Bako National Park heeft het allemaal; neushoornvogels, neusapen, ongerept regenwoud en een prachtig ruige kustlijn. Dit alles op slechts een uurtje van Kuching.

Uitgelicht

1 zonsopgang danum valley opt.jpg
Danum Valley is begerenswaardig voor iedere natuurliefhebber. Wie de natuurlijke rijkdom van Borneo echt wilt ervaren, dan is een bezoek aan Danum Valley niet te missen.

Uitgelicht

1. zonsopgang mt. kinabalu opt.jpg
Het is het totaalplaatje wat Kinabalu National Park een van onze favoriete plaatsen in Borneo maakt. Fantastisch mooie natuur laat zich zien in de vorm van warmwaterbronnen, geweldige trekking routes en natuurlijk de blik op Mt. Kinabalu, waar je nooit genoeg van krijgt.

Uitgelicht

1. wildernis maliau basin opt.jpg
Ken je het gevoel dat je ver weg bent van de bewoonde wereld, afgezonderd op een verborgen plek waar het er op lijkt alsof je er verdwaald terecht bent gekomen? Maliau Basin is zo’n unieke bestemming, onaangetast en pure wildernis in Borneo.

Uitgelicht

1 grot mulu national park opt.jpg
Loods jezelf door een labyrint van grotten. Mocht je niet genoeg van het avontuur krijgen, laat dan je ogen aan het daglicht wennen en verken de pracht en praal boven de grond van het Mulu National Park.

Uitgelicht

1. sarawak cultural village stam opt.jpg
Een bezoek aan het Sarawak Cultural Village raden we met stip aan iedereen aan. Traditionele culturen kun je op verschillende manieren meemaken, maar een persoonlijke ontmoeting gunt je pas echt een blik in oude gewoontes.

Uitgelicht

1. semenggoh wildlife rehabilitation centre aap opt.jpg
Semenggoh is een klein centrum voor de opvang van orang-oetans in Sarawak. Net als in Sepilok heb je hier de mogelijkheid om de orang-oetans van dichtbij te bewonderen.

Uitgelicht

1. orang-oetan opt.jpg
Schuddende bomen duiden op de komst en in een flits zie je een oranje gestalte tevoorschijn komen. Het zien van orang-oetan in het wild is een onvergetelijke ervaring.

Uitgelicht

Sukau
Voor de liefhebbers van het turen naar unieke dieren is een avontuur over de Kinabatangan Rivier onmisbaar. De verscheidenheid aan bijzondere fauna is ongekend!

Uitgelicht

tabin wildlife olifant 1 opt.jpg
Minder bezocht en daarom misschien wel zo bijzonder. Het Tabin Wildlife Reserve biedt een enorme biodiversiteit in primair regenwoud. Ideaal voor vogelspotters, maar ook voor degene die het grote wild graag wil zien.

Uitgelicht

1. ulu temburong np hornbills opt.png
Vanwege de rijkdom in olie zijn de regenwouden van Brunei praktisch onaangetast gebleven. Het Ulu Temburong National Park is een van het best bewaarde geheim van Borneo dat wacht om ontdekt te worden!