De mooiste duikbestemmingen van Borneo

Borneo is gelegen in de koraaldriehoek en behoort daarmee tot de kraamkamer van de wereldzeeën. De natuurlijke rijkdom onder water is ongekend en strekt zich uit van uniek macroleven tot groot pelagisch zeeleven zoals walvishaaien en mantaroggen. Het paradepaardje is Pulau Sipadan, met misschien wel de rijkste biodiversiteit ter wereld. Bekijk de beste duikbestemmingen van Borneo en laat je inspireren voor je eigen reis op maat.

Uitgelicht

1. pulau lankayan opt.jpg
Het prachtige Pulau Lankayan is een paradijs zowel boven als onder water. Het is de ideale bestemming voor strand- en duikliefhebbers voor een afsluiting van je reis in Borneo.

Uitgelicht

1. hamerhaai  opt.jpg
Onaangetaste riffen rijzen op in het midden van de Zuid-Chinese Zee. De grote scholen hamerhaaien van Layang Layang zijn de grootste attractie om dit afgelegen atol in de Zuid Chinese Zee te bezoeken.

Uitgelicht

1. nudibranch opt.jpg
Een paradijs voor de macro liefhebber en onderwaterfotograaf. Pulau Mabul is groot in al het kleins!

Uitgelicht

1. mataking island opt.jpg
Pulau Mataking is de perfecte island escape met prachtige riffen, perfecte zandstranden en een onderwater brievenbus!

Uitgelicht

1. padi opt.jpg
Heb je altijd al de wens gehad om ooit te leren duiken, maar zoek je nog de juiste locatie of die ene duikschool waar je echt goed wordt opgeleid? De eerste stap is snel gezet naar een nieuw avontuur, onder water!

Uitgelicht

1. pulau pom pom opt.jpg
Omringd door een wit zandstrand en kleurrijke riffen is dit tropisch pareltje een mogelijkheid om te genieten van een exclusief verblijf met uitstekende duikmogelijkheden.

Uitgelicht

1. uitzicht bohey duland sipadan island.jpg
Wereldberoemd en behorend tot de absolute top van de wereld als het gaat om spectaculair duiken. Pulau Sipadan, gelegen ten zuiden van Sabah is voor elke duiker een droom die tot leven komt.