• Bijzondere ontmoetingen in het wild
    Lake Mburo National Park
  • Bijzondere ontmoetingen in het wild
    Lake Mburo National Park

Bijzondere ontmoetingen in het wild

Lake Mburo National Park

In het zuiden van Oeganda ligt Lake Mburo National Park, het kleinste savanne park van het land. Desondanks heeft het park een divers landschap van droge heuvels, rotspartijen, bossen, meren en moerassen. Overal zie je acaciabomen groeien en net zoals in Murchison Falls en Queen Elizabeth National Park is het hier warm. Rondom het park leeft de Bahima stam, waarvan je herders met grote kuddes watusirunderen met hun enorme hoorns ziet rondstruinen.

Door de overvloedige vegetatie heeft Lake Mburo een rijkdom aan wildleven. Lake Mburo is een ideaal park om de eland, zebra en impala te zien, maar ook de luipaard. Verder komen er in het gebied onder meer de vervet, wrattenzwijn, hyena, bosbok, krokodil voor en een reeks aan prachtige vogelsoorten zoals de unieke roodwangbaardvogel. Wat Lake Mburo National Park vooral speciaal maakt, zijn de vele activiteiten die je kunt ondernemen om dicht bij de natuur te zijn. Het park is een van de weinige plaatsen waar je onder begeleiding van een ranger al wandelend langs het struikgewas op korte afstand de flora en fauna om je heen kan bekijken. Ook kun je avontuurlijk met een mountainbike of al rijdend op een paard door de savannevlaktes op verkenning gaan, of via een boottocht op Lake Mburo. Daarnaast is het fantastisch om tijdens een game drive in de avond de luipaard met zijn vonkelende ogen te spotten. Lake Mburo National Park is een uitstekende plek om je rondreis Oeganda te beginnen of te eindigen!

Aanbeveling
Maak gebruik van de mogelijkheid om je safari een unieke invulling te geven en ga wandelen, mountainbiken of paardrijden. Boeiende belevingen die je reis in Oeganda nog bijzonderder maken.