• Beleef een pure Afrikaanse wildernis
    Kidepo Valley National Park
  • Beleef een pure Afrikaanse wildernis
    Kidepo Valley National Park

Beleef een pure Afrikaanse wildernis

Kidepo Valley National Park

In het uiterste noordoosten van Oeganda bevindt zich een pure Afrikaanse wildernis, Kipedo Valley National Park. Verborgen in een afgelegen vallei omringd door bergen biedt het warme en droge park een van de meest fantastische landschappen en grootste variatie aan wildleven in Oeganda. Het landschap kenmerkt zich door zanderige rivierbeddingen, uitgestrekte savannes en heuveltoppen bedekt met rotspartijen (kopjes).

Veel van de soorten dieren die hier voorkomen kun je nergens anders in Oeganda vinden, zoals de jachtluipaard, grootoorvos, aardwolf en caracal. Daarnaast leven er een afwisseling aan andere dieren waaronder olifanten, zebra's, giraffen, buffels, jakhalzen en hyena's. Op Queen Elizabeth National Park na huisvest Kidepo de grootste verscheidenheid aan vogels, bijvoorbeeld de struisvogel, koritrap, Afrikaanse dwergvalk en Noordelijke hoornraaf. De kans is groot dat je het rijk helemaal voor jezelf hebt, want Kipedo Valley National Park heeft nauwelijks bezoekers. Het park leent zich uitstekend voor game drives. Zo is de Narus Valley is een topplek om wildleven te spotten, de aanblik van de seizoensgebonden Kidepo rivier met Borassus palmen net een oase in de woestijn, en heb je vanaf het Katurum kopje een fraai uitzicht over de vallei met op de achtergrond de Morungole bergketen. Om je safari een andere dimensie te geven, kun je onder begeleiding van een ranger te voet op zoek naar dieren tot een afstand van 50 meter. Wandelen is ook mogelijk bij de natuurlijke warmwaterbronnen van Kanongorok. Een combinatie van schitterende uitzichten, de rust en het uitbundige wildleven maken van Kidepo Valley National Park een ware parel!

Aanbeveling
Oeganda kent een rijke cultuur met veel verschillende stammen. Kidepo Valley National Park ligt in de regio van de Karamajong stam. De Karamajong zijn van oorsprong nomadische veehouders. Een leuke activiteit is een bezoek aan deze authentieke stam om meer te leren over hun levensstijl, tradities en gewoontes.