• Beklim de meest beruchte Filipijnse vulkaan
    Mount Pinatubo
  • Beklim de meest beruchte Filipijnse vulkaan
    Mount Pinatubo

Beklim de meest beruchte Filipijnse vulkaan

Mount Pinatubo

De vulkaan Mount Pinatubo kent een roerig verleden door een enorme uitbarsting in 1991 wat de omgeving voorgoed veranderde. Naast de grote gevolgen van dien is er een indrukwekkend landschap achtergebleven met spitsen van vulkanisch modder, kloven, valleien en rivieren.

Mount Pinatubo ligt ten noorden van Manila in de Zambales Mountains. Het is een eenvoudige en leuke klim naar de top op een hoogte 1450 meter. Vanaf het startpunt in Santa Juliana rijd je de berg op en klim je vervolgens in 2 uur omhoog naar de krater. Onderweg kom je langs een Aeta dorp, waar je lokale mensen kunt ontmoeten van een van de oudste inheemse stammen in de Filipijnen. Eenmaal de top bereikt kun je genieten van mooie uitzichten over de omgeving, of op het turkooizen kratermeer. Laat je na de klim verwennen in Pinatubo Spa Town en ondervindt de rustgevende eigenschappen van vulkanisch modder. Voor degene die net wat anders willen, zijn er alternatieve wandelroutes mogelijk of beklim andere vulkanen zoals Taal Volcano of Mt. Mayon.

Aanbeveling
Wil je graag de tijd nemen om de Mount Pinatubo te verkennen, plan dan je bezoek vroeg in de ochtend. De mogelijkheid tot klimmen is namelijk weersafhankelijk en in de middag is de kans dat het weer kan omslaan groter. Lees je vooraf goed in over wat zich hier heeft afgespeeld, het zal de ervaring alleen maar indrukwekkender maken!