• Beklim de heilige gronden van Adam’s Peak
    Adam's Peak
  • Beklim de heilige gronden van Adam’s Peak
    Adam's Peak

Beklim de heilige gronden van Adam’s Peak

Adam's Peak

Aan de rand van de Hill Country bevindt zich één van Sri Lanka’s meest bezochte plaatsen; Adam’s Peak (Sri Pada). Adam’s Peak is een berg van 2.243 meter hoog en ligt in een pittoreske, groenrijke omgeving.

Vele religies in Sri Lanka beschouwen deze berg als heilig waardoor het al meer dan honderden jaren een belangrijk pelgrimsoord is. Volgens hen was het Adam, Boeddha en Shiva die hier als eerste voet op aarde hebben gezet. Bovenaan de berg kun je de voetafdruk aanschouwen maar het is vooral de uitdagende klim ernaartoe wat de ervaring zo puur en bijzonder maakt. Ben je op zoek naar uitdagende activiteiten in Sri Lanka? Dan mag het beklimmen van Adam’s Peak zeker niet ontbreken tijdens je rondreis.

Om de top te bereiken voordat de zonsopgang de omgeving in magische sferen omtovert, raden we aan om rond 02:30 uur te starten. Je bent ongeveer 3 uur onderweg. Vanwege het vroege tijdstip is het prettig als je in de buurt overnacht, zodat je niet lang meer hoeft te reizen. Onderaan Adam’s Peak op een hoogte van 1.200 meter ligt het kleine dorpje Dalhousie, wat voornamelijk bekend staat als startpunt voor de klim.

Naarmate je dichterbij de top komt, merk je dat het steeds drukker wordt. Eenmaal aangekomen op het plateau zoek je in de drukte naar een fijn plekje uit de wind. En dan is het zover; geniet van een prachtig schouwspel terwijl de gloed van de zon de lucht oranje kleurt. Op de achtergrond klinkt trommelgeluid en de pelgrims luiden de klok. Een spektakel dat je niet snel zult vergeten.

Het pelgrim seizoen loopt van december tot mei. Buiten deze periode is er kans op veel regen en mist, waardoor het uitzicht niet volledig tot zijn recht komt. Het beklimmen van de Adam’s Peak raden we in deze periode dan ook niet aan.

Aanbeveling
Op de berg kan het waaien en redelijk koud zijn. Neem warme kleding mee of draag het in laagjes. Gedurende het pelgrim seizoen staan er langs de kant verschillende kraampjes waar je voedselwaren en drinken kunt kopen.

Ben je van plan om tijdens je rondreis door Sri Lanka Adam’s Peak te beklimmen? Overweeg dan ook een bezoek aan Kitulgala, Horton Plains National Park en Ella.