• Apo Island: Kleurrijke koraaltuinen
    Apo Island
  • Apo Island: Kleurrijke koraaltuinen
    Apo Island

Apo Island: Kleurrijke koraaltuinen

Apo Island

Apo Island is een van de bekendste duiklocaties in de Filipijnen. En niet zonder reden, het kleine vulkanische eiland biedt een bijzonder fraai plaatje zowel onder als boven water. Apo Island is verschillende keren uitgeroepen tot een van de beste duiklocaties ter wereld en biedt dan ook spectaculair duiken voor elk niveau.

Het eiland is het eerste maritiem beschermde park in de Filipijnen en is sinds de oprichting het succesvoorbeeld voor de bescherming van vele andere gebieden. De riffen rondom het eiland zijn in perfecte conditie en tellen maar liefst meer dan 650 verschillende vissoorten en 400 koraalsoorten. De koraaltuinen worden permanent bewoond door kleine vissoorten zoals verschillende baarzen, papegaaivissen, snappers en anemoonvissen die op hun beurt weer grotere vissen aantrekken zoals barracuda’s, tonijn, rifhaaien, schildpadden en mantaroggen. Voor een duiker is Apo Island zeker niet te missen tijdens een reis naar de Filipijnen, maar ook niet-duikers zullen zich op een dagtrip naar Apo Island niet snel vervelen. Het eiland is goed te voet te verkennen en voor het enige dorpje in het noorden kun je snorkelen met gigantische zeeschildpadden over ongelooflijk kleurrijke koraaltuinen.

Onze favoriete duikstek
Elke duikstek rondom Apo Island heeft haar eigen pluspunten, maar de ondiepe koraaltuinen die je aantreft ten noorden van het eiland bij Chapel Point zijn echt betoverend. De rijkdom aan kleur van de aaneengesloten zachte en harde koralen, bewoond door grote scholen vis tezamen met de enorme schildpadden die hier huizen, geeft een totaalplaatje die je zelden aantreft!

Duikseizoen
Duiken is het hele jaar door goed mogelijk op Apo Island met gemiddeld zicht tussen de 10 en 25 meter. In de periode mei tot september heb je de grootste kans op het spotten van mantaroggen. In de maanden december tot maart daalt de watertemperatuur naar 28°C. Tijdens de zomermaanden maart tot mei klimt de temperatuur naar boven en is het zicht het beste tot zeker 30 meter.

Duiken bij Apo Island
Aantal duikstekken: 11
Zicht: 12 tot 30 meter
Beroemd om: Diversiteit, macroleven, schildpadden
Gemiddelde temperatuur water: 29°C
Soort duiken: Muurduiken, drift duiken, rifduiken