• Alle ingrediënten voor een jungle avontuur
    Bako National Park
  • Alle ingrediënten voor een jungle avontuur
    Bako National Park

Alle ingrediënten voor een jungle avontuur

Bako National Park

Vanuit Kuching is het regenwoud van het schitterende Bako National Park, het oudste nationale park in Sarawak, enkel per boot te bereiken. Het park staat bekend vanwege zijn ongelofelijke biodiversiteit en omvat bijna elke soort vegetatie aanwezig in Borneo. Indien je op reis in Borneo gemakkelijk wildleven wilt spotten dan is het Bako schiereiland een van de beste plekken om te zijn.

Net na zonsondergang en vlak voor zonsondergang zijn de meest geschikte momenten. Tussen de zandstenen plateaus en mangroves bevindt zich een variatie aan eigenaardige dieren zoals langstaart makaken, vliegende lemuren, baardzwijnen, velen soorten vogels en de zeldzame neusaap. De bossen en mangroves bieden een ideale stek voor bijzondere flora waaronder bekerplanten en orchideeën. Verschillende wandelroutes voeren langs rivieren, watervallen, verborgen baaien en prachtig afgezonderde stranden. Het is mogelijk om korte wandelingen te maken tot aan lange dagtochten om de pracht van het park te ontdekken.

Aanbeveling
Overnacht in het park. Als alle dagbezoekers weg zijn, lijkt het alsof je het park helemaal voor jezelf hebt terwijl je geniet van een prachtige zonsondergang vanaf het strand. De wandelpaden kunnen glad, stijl en moerassig zijn, dus ga in ieder geval gepast gekleed.