• Afdalen door kloven en rivieren
    Réunion
  • Afdalen door kloven en rivieren
    Réunion

Afdalen door kloven en rivieren

Réunion

Tijdens een vakantie op Réunion kun je allerlei activiteiten ondernemen die je hart sneller laten kloppen, waaronder paragliden, mountainbiken, duiken en hiken. In dat lijstje kan canyoning zeker niet ontbreken! De grote oude kraters van Réunion kunnen worden gezien als één grote natuurlijke speeltuin en zijn een wereldplek voor canyoning.

Canyoning is een avontuur vol adrenaline waarbij je met passende uitrusting en een professionele gids een weg baant door sensationele kloven en ravijnen langs nauwe rivieren, kristalheldere poelen, bizarre rotsformaties en hoge watervallen. Wandelen, klimmen, springen, zwemmen en abseilen zijn allemaal onderdeel van het plezier, dat ongeveer 3 tot 5 uur in beslag neemt. Er zijn afdalingen van 10 tot 100 meter waarbij je kunt afzakken via een touw of naar beneden schuift via natuurlijke waterglijbanen. Op Réunion zijn verschillende plaatsen waar canyoning mogelijk is. De beste plek is Cirque de Cilaos met schilderachtige kloven zoals Fleurs Jaunes, Gobert en Bras Rouge. Ook Trou Blanc en Voile de la Mariee in Cirque de Salazie en Riviere Sainte Suzanne in het noordoosten van Réunion zijn geweldige locaties.

Aanbeveling
Een andere verfrissende en leuke activiteit is wildwater raften. Spring in een rubberen boot, geef je over aan de kracht van de rivier en peddel over stroomversnellingen. Riviere des Marsouins, Riviere des Roches en Riviere Langevin zijn fantastische rivieren om te raften.