• Actief en ontspannen in de hooglanden van veelzijdig Ella
    Ella
  • Actief en ontspannen in de hooglanden van veelzijdig Ella
    Ella

Actief en ontspannen in de hooglanden van veelzijdig Ella

Ella

Midden in de Hill Country van Sri Lanka ligt het groene pareltje Ella. Dit bergdorpje bestaat officieel uit één hoofdstraat maar je kunt hier prima een aantal dagen doorbrengen. In en rondom het idyllische Ella is meer dan genoeg te doen; voor elk wat wils.

De natuurlijke omgeving van Ella nodigt uit om de wandelschoenen aan te trekken en het gebied al lopend te verkennen. Onderweg kom je langs prachtige, groene theeplantages waar theeplukkers dagelijks aan het werk zijn. Wat een echte toevoeging is aan jouw reis naar Sri Lanka is het bezoeken van een van de vele theefabrieken, waar je het hele proces van dichtbij mee kunt maken. Tijdens een rondleiding wordt de hele theeproductie haarfijn uitgelegd en sluit je je bezoek af met natuurlijk; een kopje Ceylon thee.

Vervolg je wandeling naar Little Adam’s Peak en aanschouw een waanzinnig uitzicht over de vallei Ella Gap. Voor een wat stevigere hike is Ella Rock een goed alternatief. De route begint bij het volgen van een spoorweg en eindigt bovenaan Ella Rock, waar je uitkijkt over een schitterende omgeving, inclusief Little Adam’s Peak. Wil je nog een stapje verder? Hike dan in ongeveer 3 tot 3,5 uur naar de top van Adam’s Peak, de grotere broer van Little Adam’s Peak. Na het beklimmen van de 6.000 (!) traptreden kun je genieten van een prachtige zonsopgang die de hele omgeving oranje kleurt.

Mocht je na deze hike toe zijn aan wat verkoeling, neem dan een duik in het natuurbad onder aan de 25 meter hoge Ravana waterval. Naast en in het water zul je ook veel lokale bewoners zien die hun kleren aan het wassen zijn. Op loopafstand van Ella ligt de iconische ‘the Nine Arches Bridge’. Deze fotogenieke brug heeft met zijn 9 bogen al veel fraaie plaatjes opgeleverd. Het is ook goed mogelijk om de omgeving van Ella per scooter of tuktuk te ontdekken. Met de wind door je haar rijd je door theevelden zo ver het oog reikt!

Aanbeveling
Doorkruis het heuvelachtige landschap van Sri Lanka op unieke wijze per trein. Stap bijvoorbeeld op in Kandy en laat je onderweg betoveren door de magische omgeving. Dit is misschien wel een van de mooiste treinreizen van je leven!