• Actief en ontspannen in de hooglanden van veelzijdig Ella
    Ella
  • Actief en ontspannen in de hooglanden van veelzijdig Ella
    Ella

Actief en ontspannen in de hooglanden van veelzijdig Ella

Ella

Midden in de Hill Country van Sri Lanka ligt het groene pareltje Ella. Dit bergdorpje bestaat officieel uit één hoofdstraat maar door de grote verscheidenheid aan activiteiten kun je hier prima een aantal dagen doorbrengen. In en rondom het idyllische Ella is van alles te doen; voor elk wat wils.

De natuurlijke omgeving van Ella nodigt uit om de wandelschoenen aan te trekken en het gebied te voet te verkennen. Onderweg kom je langs prachtige groene theeplantages waar theeplukkers dagelijks aan het werk zijn. Het bezoeken van een theefabriek is een leuke toevoeging aan jouw rondreis naar Sri Lanka. Hier kun je tijdens een rondleiding het hele productieproces van dichtbij meemaken.

Kies tijdens je verblijf in Ella voor een wandeling naar Little Adam’s Peak en aanschouw een waanzinnig uitzicht over de vallei ‘Ella Gap’. Ben je op zoek naar iets meer uitdaging? Beklim dan Ella Rock. Vanaf de top heb je zicht op de schitterende omgeving en Little Adam’s Peak. Op ongeveer 1 uur wandelen vanaf Little Adam’s Peak tref je de iconische ‘Nine Arches Bridge’. Deze fotogenieke brug heeft met zijn 9 bogen al veel fraaie plaatjes opgeleverd.

Mocht je na deze hike toe zijn aan wat verkoeling, laat je dan afzetten bij de Ravana waterval en plons in het natuurbad. Voeg je samen met de lokale bewoners die hier vaak pootje baden of hun kleren aan het wassen zijn.

Voor de afwisseling kun je er ook voor kiezen om Ella per scooter of mountainbike te ontdekken. Met een aangenaam briesje rijd of fiets je over bergpaden en langs theevelden zo ver het oog reikt! Maak een stop bij één van de vele gezellige cafés voor een verfrissend drankje.

Aanbeveling
Als er tijdens je rondreis door Sri Lanka ruimte over is, overweeg dan om Adam’s Peak te beklimmen. Dit is de grote broer van Little Adam’s Peak en ligt buiten Ella. De klim naar de top van de berg, die voornamelijk uit trappen bestaat, neemt ongeveer 3 uur in beslag.

Of doorkruis het heuvelachtige landschap van de Hill Country op unieke wijze per trein. Deze treinreis langs theevelden en heuvels is de mooiste rit in Sri Lanka en een echte aanrader voor jouw rondreis.